Corona zette ons leven on hold. Evenementen werden uitgesteld of afgelast. Zo ook de jaarlijkse zoekdagen in West-Vlaanderen. De knaldrang bij menig feestvierder was groot. Nu de laatste zomerfestivals in zicht zijn is het de beurt aan de metaaldetectoristen om hopelijk onder een stralende zon samen te komen op het strand van De Panne.

Christophe Decoussemaeker, zaakvoerder van Westcoast Detecting De Panne, nam namelijk het initiatief om in september 2022 een zoekdag te organiseren op het strand van zijn kustgemeente.

De zoekdag wordt gesponsord door XP die in 2022 hun gamma van metaaldetectoren met de Deus 2 hebben uitgebreid. Doordat de Deus 2 tevens over multifrequentie beschikt wordt hij mogelijks een te duchten concurrent voor de metaaldetectoren uit het Minelab gamma. Wist je trouwens dat Christophe zijn echtgenote als enige in Belgiƫ, Europa en ver daarbuiten beschermhoesjes maakt voor de Deus? Een echte meerwaarde en/of hebbeding voor de zoekers die de Deus gebruiken.

De zoekdag zelf gaat door op zondag 18 september 2022. Er wordt om 9u verzameld op de zeedijk van De Panne ter hoogte van de Side Shore Surfclub (huisnummer 109).

Tijdens de zoekdag wordt er gezocht naar jetons op het strand. Zoekers die hun gevonden afval deponeren in de voorziene metaalbak verdienen tevens een jeton. Tijdens de zoekdag kunnen deelnemers met vragen terecht bij de infostand van XP alsook een XP expert. Daarnaast is ook striptekenaar David Canion, gekend van de strip De Schatzoekers, aanwezig. De zoekdag eindigt met een tombala om 17u.

Alle zoekers zijn welkom op deze XP zoekdag. Je hoeft niet over een metaaldetector van XP te beschikken om te mogen deelnemen. Inschrijven doe je door 15 euro te storten op het rekeningnummer: BE55 3800 0471 1544 alsook uw deelname per mail te bevestigen aan Westcoast Detecting.

Blankenbergse Strandvondsten zal alvast tevens aanwezig zijn op deze zoekdag. Het wordt een aangenaam weerzien met tal van andere zoekers waar de voor- en nadelen van verschilende metaaldetectoren ongetwijfeld het onderwerp van menig gesprek zal zijn.