Op zondag 10 juni 2018 organiseert Raversyde Atlantikwall de tweede editie van bunkerdag.
Met dit initiatief wil Raversyde Atlantikwall het brede publiek laten kennis maken met deze vorm van erfgoed langs de Belgische kust.

In Blankenberge kan je Bunker Zuid bezoeken. Deze bunker is gelegen langs de Brugse Steenweg ter hoogte van het rondpunt als je Blankenberge binnenrijdt.
Bunker Zuid, opgetrokken door de Duitsers in WO I, werd in 2014 gerestaureerd door de vereniging Kring Officieren Blankenberge in samenwerking met het Verband der Reservisten der Deutschen Bundeswehr.

Bunker Zuid Blankenberge

Bunker Zuid Blankenberge 2018

Bunker Zuid Blankenberge

Tijdens WO I was Bunker Zuid onderdeel van een Duits militair vliegveld. Het vliegveld werd aangelegd in het voorjaar van 1917 en huisvestte  twee luchtmachteenheden met name Küstenflieger Abteilung III en de Küstenflieger Abteilung IV. De eenheden verlieten het vliegveld van Uitkerke op 6 oktober 1918.

Bunker Vliegveld Uitkerke WO I

Bunker Vliegveld Uitkerke WO I

Op bunkerdag kun je, onder leiding van een gids, deze bunker, doorlopend van 10u tem 18u, ontdekken aan de hand van getuigenissen, anekdotes, luchtfoto’s, plannen…
Naast Bunker Zuid in Blankenberge zijn er nog tal van andere bunkers te ontdekken in Oostende, Middelkerke, Koksijde en De Panne.
Maak van deze unieke kans gebruik om dit indrukwekkend erfgoed te bezichtigen.

Vliegveld Uitkerke WO I