Het nieuwe jaar is nog maar net gestart of de organisatoren van Detectival lanceerden reeds de data voor Detectival 2018. Het ondertussen alom bekende internationale festival gaat opnieuw in september 2018 door en meer bepaald op zaterdag vijftien en zondag zestien september 2018.

De doelstelling van Detectival is en blijft het samenbrengen van metaaldetectoristen van over heel de wereld. Een doelstelling dat het festival de voorbije jaren makkelijk behaalde en een absolute meerwaarde betekende voor de deelnemers.

Detectival

Detectival 2018 is gelegen tussen de Middeleeuwse steden Burford and Charlbury in Oxfordshire aan de rand van de Cotswolds. De organisatoren van Detectival 2018 maken zich sterk dat ze niet enkel opnieuw heel wat ongedetecteerde akkers ter beschikking kunnen stellen voor de deelnemers maar dat de geselecteerde velden ook in tip top conditie zullen zijn om op te detecteren. De akkers zijn gelegen rondom de historische steden Langley, Fulbrook, Milton Under Wychwood, Ascott Under Wychwood en Leafield & Shipton Under Wychwood.

Detectival voorziet naast de zoeksessie eveneens heel wat randanimatie. Daarnaast zijn onderstaande producenten aanwezig met een stand:

De kostprijs om deel te nemen aan het festival bedraagt 52,50 pond per persoon. De camping is in deze prijs niet inbegrepen. Wil je toch gebruik maken van de camping moet je rekening houden met een extra kostprijs van 15 pond goed voor een verblijf van 3 nachten (vrijdag, zaterdag en zondag).

De opbrengst van Detectival 2018 zal opnieuw naar een goed doel gaan.

Hieronder kan je het promotiefilmpje van Detectival 2018 bekijken: