Droom jij er ook al jaren van om met je favoriete metaaldetector buitenlandse gronden af te zoeken?

Indien het antwoord op die vraag volmonding ja is, is Detectival mogelijks de kans om deze droom werkelijkheid te laten worden.

Detectival heeft als doelstelling metaaldetectie te promoten door middel van het samenbrengen van metaaldetectoristen. Het is dus een ideaal event om ervaringen uit te wisselen. Na het organiseren van een succesvol event voor XP Metal Detectors in 2016, komt het festival dit jaar in september terug.

Op vrijdag 15/09/2017, zaterdag 16/09/2017 en zondag 17/09/2017 vindt Detectival 2017 plaats in Oxforshire.

Tijdens het festival kunnen deelnemers nabij de middeleeuwse markten van Burford en Charlbury op 1000 hectare grond zich volledig laten gaan. Deze velden zijn uniek daar ze nog niet werden betreden door metaaldetectoristen. Het is dus een uitgelezen kans om historische middeleeuwse artefacten te detecteren.

Detectival Rally 2017

Naast het zoeken kun je eveneens genieten van tal van randanimatie en zijn er verschillende fabrikanten aanwezig om de werking van hun metaaldetectoren toe te lichten.

Deelnemen aan het volledige festival kost je 60 pond. De organisatie voorziet ook een campingsite. Blijven overnachten op de camping kost je een extra 15 pond. Tickets kunnen aangekocht worden via de website van Detectival.
De opbrengst van het festival gaat integraal naar volgende goede doelen: Asthma UK en The Lullaby Trust.