Het aanschaffen van een nieuwe metaaldetector wekt zowel bij de beginner als bij de meer ervaren metaaldetectorist keuzestress op.

Menig persoon gaat dan ook via het internet en de verschillende sociale mediakanalen op zoek naar antwoorden om deze stress door middel van meer informatie te doen dalen. De realiteit is echter dat de meningen over verschillende detectoren zo verdeeld zijn dat het op zoek gaan naar meer informatie net meer stress met zich meebrengt.

Ook Blankenbergse Strandvondsten ontvangt op regelmatige basis de vraag welke detector men moet aanschaffen. De ondergrond waarop je wil zoeken alsook je budget zullen je al een eind op weg helpen maar op het einde van de rit zal er toch een keuze moeten gemaakt worden.

Om metaaldetectoristen te helpen een keuze te maken heeft Minelab recent een tool ontwikkeld, namelijk de Detector Selector.

De tool brengt je aan de hand van vijf vragen in een mum van tijd bij de detector uit het Minelab gamma die voor jou op dat ogenblik van je leven het best geschikt is.  Om je het helemaal gemakkelijk te maken geeft de tool ook aan waar in jouw regio en bij welke verdeler je de detector kan aanschaffen.

Blankenbergse Strandvondsten testte deze tool met succes voor jou uit. De detector die de tool naar voor schoof na het beantwoorden van de vijf vragen was de CTX 3030. De verdeler bij wie dit toestel kan aangekocht worden was voor Blankenbergse Strandvondsten Westcoast Detecting in De Panne.

Of de Detector Selector door mijn echtgenote voldoende wetenschappelijk onderbouwd is om haar te overtuigen de CTX 3030 aan te schaffen zal de toekomst moeten uitwijzen.

Desalniettemin is de Detector Selector een handige tool om binnen het Minelab gamma je keuze voor een bepaalde detector te maken.

Minelab bewijst hiermee opnieuw dat het zijn oude en nieuwe klanten een kwalitatieve service wil geven. Een service die zich niet enkel beperkt tot de verkoop van een detector maar ook rekening houdt met de individuele klant en zijn gewenste zoekervaring.