Detector World is een nieuw tweedaags festival in de wereld van metaaldetectie. De organisatoren hebben als doelstelling om van dit festival alvast het grootste metaaldetectie event ter wereld te maken. Of ze deze doelstelling zullen kunnen realiseren, zal nog moeten blijken maar het tweedaagse event lijkt alvast veelbelovend.

Detector World

Vooreerst is het voor metaaldetectoristen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg een pak bereikbaarder dan bijvoorbeeld Detectival wat de drempel tot deelname een pak kleiner maakt.

Daarnaast springen vooral de verschillende rally’s in het oog. Detector World  beperkt zich niet enkel tot het organiseren van zoeksessies op land (akker en strand) maar zal ook zoekwedstrijden onder water organiseren. Op die manier heeft Detector World alvast het potentieel om veel meer detectoristen aan te spreken dan een doorsnee metaaldetectie event. Enderzijds omdat deelnemers kunnen kiezen uit hun favoriete ondergrond maar anderzijds ook kunnen experimenteren op een minder gekend oppervlak.

Het organiseren van rally’s op verschillende ondergronden stimuleert de uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers. Al die ervaringen kunnen trouwens niet enkel onderling gedeeld worden maar tevens afgetoest worden bij de verschillende verdelers en fabrikanten aanwezig op het event.

Detector World

Detector World maakt zich namelijk sterk dat ze er in zullen slagen om alle verdelers en fabrikanten van verschillende metaaldetectoren ter plaatse zullen krijgen. Zo kan je als deelnemer niet enkel extra info krijgen omtrent de detector die je reeds bezit maar krijg je tevens een uniek overzicht van het volledige gamma dat de wereld van metaaldetectie te bieden heeft. Alsof dit nog niet voldoende zou zijn, voorziet Detector World ook tal van demonstraties.

Als kers op de taart kan je als deelnemer, tussen de zoeksessies door, kennis maken met één van de vele aanwezige you tubers of TV presentatoren.

Detector World gaat door in het Groningse dorp Zuidbroek in Nederland. Een dorp dat in de Middeleeuwen gelegen was op een handelsroute richting Duitsland. Mogelijks levert dit dus ook wat leuke vondsten op.

Inschrijven om deel te nemen aan dit nieuwe event doe je door te surfen naar de website van Detector World.