December vorig jaar was ik in de wolken met mijn 4K ultra HD action camera als kerstcadeau. Desondanks het delirium van de dag heeft het nog 10 maanden geduurd vooraleer de action camera effectief in actie kwam. Ik ervaarde een drempel om er mee aan de slag te gaan. Ik had telkens wel een excuus waarom ik die dag de camera niet zou gebruiken: geen tijd, ik kende de werking nog niet voldoende, het regende, te veel wind… Als ik nu terugkijk op al die momenten doet dit mij terugdenken aan mijn eerste ervaringen als metaaldetectorist. Ook dan was er een zekere schroom en terughoudendheid om effectief op het strand aan de slag gaan. Ik maakte me toen onterecht zorgen over de blikken en vragen van nieuwsgierige strandgasten. Ik startte dan ook niet met de hobby op het drukbezochte strand van Blankenberge maar opteerde voor het rustigere strand van Wenduine.

4k action camera

4k Ultra HD Action Camera

Wat betreft het gebruik van de 4K ultra HD action camera maakte ik dezelfde beslissing. Met een week verlof in zicht bereidde ik mezelf voor op het gebruik van de action camera tijdens een zoeksessie op het strand. Ik leerde de werking kennen en bekeek verschillende filmpjes van strandzoekers met een you tube kanaal. Zo leerde ik veel van de filmpjes van NH beach metaldetecting.
Op donderdag 9/11/2017 was het dan ook zover en kwam de 4K ultra HD action camera effectief in actie op het strand van Wenduine. De omstandigheden waren ideaal. Het was een licht bewolkte bijna windloze dag maar er waren vooral weinig tot geen andere personen aanwezig op het strand.
Na enkele takes was de intro een feit en kon de zoeksessie starten. De vondsten vielen in tegenstelling tot de vorige dag wat tegen maar gaande weg leerde ik de 4K ultra HD action camera vlot hanteren. Achteraf bekeken is de action camera op vlak van gebruik zeer eenvoudig en onmiddellijk toepasbaar. Het gebruik ervan uitstellen omdat ik de werking niet voldoende kende was achteraf bekeken maar een zwak argument. Uiteraard kunnen, zoals je wel zal merken tijdens het bekijken van het filmpje, nog heel wat zaken beter zoals duidelijker praten, positionering van de camera, het in beeld brengen van de vondsten…
Het vervolgens monteren van de beelden verliep vlot daar ik in het verleden al wat ervaring opdeed met verschillende videobewerkingsprogramma’s.
Al bij al ben ik best wel trots op het onderstaand filmpje. Het is het eerste maar zeker niet het laatste videoverslag van Blankenbergse Strandvondsten. De trein is vertrokken en voortaan zal de 4K ultra HD action camera deel uitmaken van mijn uitrusting om de verschillende zoeksessies in beeld te brengen.
Ben je benieuwd naar de volgende videoverslagen? Abonneer je dan op het you tube kanaal van Blankenbergse Strandvondsten en wees als eerste getuige van wat er allemaal te vinden is op het strand.