Als metaaldetectorist verwijder ik jaarlijks heel wat metaalafval van het Blankenbergse strand zoals kroonkurken, blikjes, vislood… Proper Strand Lopers verwijderen op hun beurt  dan weer afval dat met het blote oog te vinden is op de Belgische stranden.

Ondanks deze inspanningen blijft er jammer genoeg nog heel wat afval achter op het strand. Het verder sensibiliseren van consumenten en beleidsmakers blijft bijgevolg noodzakelijk. Eneco neemt deze uitdaging graag op zich en organiseert jaarlijks op de eerste zondag van de lente de Eneco Beach Clean Up. Met dit initiatief pleiten Eneco en zeventien Belgische surfclubs voor minder afval op de stranden door middel van een grote strandschoonmaak.

O'neill Beach Club Blankenberge

O’neill Surfclub Blankenberge

Blankenberge, de parel van de Belgische kust, neemt jaarlijks deel aan deze actie.  De O’neill Beachclub is dit jaar het middelpunt van de Eneco beach Clean Up. Studio Brussel brengt de hele namiddag rechstreeks verslag uit vanop het strand van Blankenberge. Iedereen is van harte welkom. Hoe meer deelnemers hoe groter het stuk strand dat kan opgeruimd worden.

Schrijf je in op de website. Haal je fluovestjes op in je surfclub naar keuze en ruim samen met andere deelnemers tussen 14u en 18u op zondag 25/03/2018 je plaatselijke strand op.

De surfclub die de meeste deelnemers kan mobiliseren wint de Eneco Beach Clean up trofee.