Onder het motto Go Minelabbing vindt op zaterdag 14/04/2018  in Nederland de Minelab Detectiedag opnieuw plaats. Voor deze detectiedag hebben de verschillende Benelux Minelab  verdelers de krachten gebundeld wat niet alleen resulteert in mooiere prijzen maar vooral de uitwisseling tussen detectoristen ten goede komt.

Go Minelabbing 2018

Door deel te  nemen aan de zoekwedstrijden maak je kans om één van volgende detectoren mee te nemen naar huis: Equinox 800, Equinox 600, X-terra 305 of de Go Find 60.
Deelnemers die niet in de prijzen vallen zullen ongetwijfeld met een rugzak vol extra info, ervaring en vooral een positief gevoel huiswaarts keren want naast de zoekwedstrijden hebben de organisatoren nog heel wat extra’s in petto.

Zo is het mogelijk om gedurende de gehele dag verschillende Minelab detectoren te testen, zo ook de equinox 800 en 600. Een unieke gelegendheid voor detectoristen om zelf te achterhalen of al het mooie wat gezegd, geschreven en gefilmd wordt over deze detectoren ook effectief waarheid bevat.
De verschillende Benelux verdelers staan je graag met raad en daad bij.
Aanwezige verdelers zijn:
Detectiespecialist D.J. Laan
Pieterman Metaaldetectors
Detectorandus
Detector Plaza
Westcoast Detecting

De organisatoren hebben daarnaast eveneens Gordon Heritage en Ciaran Duffy kunnen strikken om aanwezig te zijn op de detectiedag.
Gorden Heritage schrijft regelmatig artikels op de blog Treasure Talk van Minelab maar is vooral gekend door zijn verschillende impressionante vondsten. Zo vond hij in 1987 zijn eerste muntschat. De vondst bevatte 627 Romeinse zilveren munten. Zijn topvondst moest toen echter nog komen. Samen met zijn zoekmaat vond hij later nog vijf gouden voorwerpen uit het bronzen tijdperk. Alles samen wogen de voorwerpen twee kilogram ter waarde van 290 000 pond.
Ciaran Duffy is als development director voor Minelab in West Europa dan weer de ideale man om stil te staan bij de techniek van de verschillende Minelab detectoren.

Inschrijven doe je door te surfen naar www.djlaan.nl.

Dj laan