Vond jij net zoals velen met je het jammer toen het programma Diggers op National Geographic geen vervolg kreeg? Bleef je eveneens benieuwd naar de zoektochten en vondsten van King George “KG” Wyant and Ringmaster Tim Saylor “Ringy”? Geen nood want hun zoektochten zijn nog steeds te volgen in hun nieuwe programma op Pursuit Channel genaamd Diggin’ with KG and Ringy.

Diggin with KG and Ringy

In dit programma gaan de twee metaaldetectoristen met een passie voor geschiedenis niet enkel op zoek naar vondsten in Amerika maar reizen ze eveneens naar oa Engeland, Nederland, Frankrijk, Australië, Rusland, Duitsland en Canada. De akkers in deze landen stellen KG en Ringy in staat om voor het eerst in hun leven voorwerpen te vinden van voor 1800. Beeld je dus in hoe ze reageren als ze voor het eerst een Middeleeuwse of Romeinse munt vinden aan de andere kant van de oceaan.

Voor hun zoektochten doen ze nog steeds een beroep op detectoren uit het assortiment van Garrett en in het bijzonder op de Garrett AT Max.

Garrett AT Max

Het programma en de daarbij horende zoektochten zorgen voor een gezonde afwisseling tussen informatie, competitie en ontspanning. Deze feel good TV is ideaal om een werkdag af te sluiten of je motivatie na een mindere zoeksessie opnieuw op te krikken. Daarenboven stelt het programma metaaldetectie in een positief daglicht. Beide heren tonen tijdens hun zoeksessies verschillende malen aan dat metaaldetectie archeologie kan ondersteunen en/of stimuleren.

Wens je hun nieuwe avonturen eveneens te volgen maar lukt het niet via Pursuit Channel. Geen probleem, alle afleveringen zijn eveneens te bekijken via het you tube kanaal Anaconda Treasure.

Hieronder kan je de trailer van de show Diggin’ with KG and Ringy alvast bekijken: