Afgelopen september lanceerde Minelab op een spectaculaire manier de serie Equinox detectoren op de Detectival Rally in het Verenigd Koninkrijk. Een parachutist kwam letterlijk met de Equinox detector aangevlogen. De detector zelf kon er uitgebreid getest worden. Menig ervaren metaaldetectorist reageerde onmiddellijk enthousiast zoals je op het onderstaand you tube filmpje van Minelab kan zien:

De Equinox serie wordt door Minelab aangekondigd als een reeks detectoren die inzetbaar zijn op verschillende ondergronden. Je hoeft volgens de ontwikkelaar enkel de juiste mode te selecteren en je zoektocht kan beginnen. Naast de verschillende mode’s vallen ook de hoge reactiesnelheid, het lichte gewicht, de waterdichtheid en vooral de nieuwe frequentiekeuze techniek op. Zo kan je de verschillende beschikbare frequenties zowel individueel als gezamenlijk hanteren tijdens je zoektocht.
Er werden door Minelab twee modellen ontwikkeld, namelijk de Equinox 600 en de Equinox 800.

De Equinox 600 zal te verkrijgen zijn voor de kostprijs van 769 euro. Met deze detector kan je de mode’s park, veld en strand selecteren. Daarnaast kan je de frequenties 5kHz, 10kHz en 15kHz zowel gezamenlijk als individueel gebruiken. Een koptelefoon zal eveneens standaard meegeleverd worden.

minelab equinox detector

minelab equinox 800

 

 

 

 

 

De Equinox 800 zal dan weer te verkrijgen zijn voor de kostprijs van 999 euro. Met dit model van de serie zal je de mode’s park, veld, strand en goud kunnen selecteren. Je kan verder kiezen uit vijf verschillende frequenties (5kHz, 10kHz, 15kHz, 20kHz en 40kHz) die je eveneens zowel individueel als gezamenlijk kan gebruiken. Met de Equinox 800 wordt tevens een draadloze bluetooth koptelefoon meegeleverd.

In onderstaand introductiefilmpje licht Minelab bij monde van Brandon Neice, metaaldetectorist, treasure talk blogger en tester, de nieuwigheden van de Equinox reeks toe.