Napels zien en sterven. De alombekende uitspraak van Goethe kon niet meer van toepassing zijn op de Quest Scuba Tector tijdens de gezinsvakantie van 2021. Samen met het Easybreath snorkelmasker van Decathlon en mijn onderwater vondstentas vormt de Quest Scuba Tector een vast onderdeel van de bagage voor de jaarlijkse strandvakantie in het buitenland. Niets leuker om al snorkelend onder water op zoek te gaan naar verloren gewaande voorwerpen terwijl vrouwlief al zonnebadend geniet van een goed boek. Blankenbergse Strandvondsten op verplaatsing is bijgevolg een moment dat met stip aangeduid staat op de kalender.

De voorbije jaren was het plezier van het zoeken vooral de beloning maar echt spectaculaire voorwerpen werden er niet gevonden. Beweringen op sociale media waarin gesteld werd dat de Quest Scuba Tector niet in staat zou zijn om goud te vinden, begonnen bij mij wel wat ingang te vinden. Desalniettemin bevond Blankenbergse Strandvondsten zich zes uur na de landing op buitenlandse bodem reeds in zee klaar om de onderwaterwereld af te speuren met de Quest Scuba Tector.

Vondsten Quest Scuba Tector 2020

De Quest Scuba Tector reageerde reeds binnen de eerste vijf minuten. In tegenstelling tot de voorbije jaren kwam er geen afval vanonder het zand maar zagen munten na geruime tijd terug het daglicht. Tot groot jolijt van mezelf was mijn vondstentas na twee uur snorkelen reeds gevuld met een grote variatie aan munten. Drachme’s, Euro’s, Penny’s, Roebels…. ze bleven maar komen.

Achterzijde 50 Drachme

Ondanks de reeds succesvolle zoeksessie moest het beste die eerste dag nog komen. Blankenbergse Strandvondsten was het delirium nabij toen in een tijdspanne van tien minuten twee gouden ringen de munten vervoegden in de vondstentas.

Moe maar voldaan werden de vondsten in de hotelkamer geordend en via facebook kenbaar gemaakt aan de volgers van Blankenbergse Strandvondsten.

De volgende dagen bleven de vondsten maar komen. Er werden hoofdzakelijk munten naar het oppervlak gebracht maar op dag drie werd naast goud ook zilver gevonden, namelijk een zilveren sterling ketting met daaraan een oud zilveren kruisje. Dat het een oud zilveren kruisje betrof was te achterhalen door het atypische stempelnummer op de achterzijde.

Blankenbergse Strandvondsten lag nu dagelijks in het water maar op dag vier ging het plots helemaal fout. Zeewater vond zijn weg in de behuizing van de Quest Scuba Tector waardoor hij letterlijk en figuurlijk verdronk. Van het ene moment op het andere zaten de zoeksessies erop. Er werd via you tube nog naarstig gezocht naar een mogelijke oplossing maar deze werd niet gevonden. Na een half uur piepen (alarmsignalen) gaf de Quest Scuba Tector definitief de geest.

Vermoedelijk vond het water zijn weg in de behuizing via de verlichting of deed de dichting van de schroefdop zijn werk niet langer naar behoren. In ieder geval is het sneu om te besluiten dat een detector met een prijskaartje van 200 euro het na drie jaar, waarin hij effect een maand gebruikt werd, het reeds laat afweten.

Had de Quest Scuba Tector het niet laten afweten had u hier als lezer mogelijks een aaneenschakeling van lovende alinea’s gelezen over de Quest Scuba Tector. Nu blijft Blankenbergse Strandvondsten toch met een zekere twijfel achter. Enerzijds hebben we aangetoond dat de Quest Scuba Tector in staat is zowel goud als zilver te vinden maar anderzijds hebben we tevens bewezen dat zijn behuizing mogelijks niet van de beste kwaliteit is.

Blankenbergse Strandvondsten zal bijgevolg bij het aanschaffen van een nieuwe handdetector voor zoeksessies in de onderwaterwereld niet langer kiezen voor de Quest Scuba Tector maar vermoedelijk overstappen naar de Nokta / Makro Pulse Dive. Wordt vervolgd in 2022…

De gevonden munten lagen allen vermoedelijk reeds een lange periode in zee want de meesten onder hen waren in bedenkelijke staat. Of ze nog in hun oorspronkelijke staat konden hersteld worden ziet u alvast in het onderstaande filmpje.