In de nacht van zondag (12/11/2017) op maandag (13/11/2017) waren er aan de Belgische kust, en bijgevolg ook Blankenberge, hevige rukwinden en onweersbuien. Daar de wind recht uit zee kwam had ook het strand van Blankenberge het opnieuw zwaar te verduren. Heel wat zand werd verplaatst waardoor je als metaaldetectorist de kans krijgt om op plaatsen te zoeken waar je anders geen toegang tot hebt. Eens de wind op maandag omstreeks de middag wat luwde, ging ik met het laagtij in zicht met mijn metaaldetector (Minelab Safari) in de hand richting het strand. Toen ik er aankwam, waren reeds twee andere metaaldetectoristen aan het werk.  Ik was duidelijk niet de enige die vol ongeduld had zitten wachten om na de storm te gaan zoeken op het strand. Ondanks de twee andere zoekers kon ik op mijn geselecteerd stukje strand heel wat vondsten opgraven.

Mijn zoektochten op het strand na een storm of hevige rukwinden hebben mij tot op heden steeds veel vondsten opgeleverd. Ook ditmaal kon ik opnieuw heel wat zaken opgraven, gaande van stukken metaal tot speelgoed, munten alsook sieraden.

Strandvondsen BlankenbergeStrandvondst BlankenbergeVislood Strand Blankenberge

Het is bijgevolg aan te raden om als strandzoeker na een dergelijk weersevent het strand te exploreren. De berichtgeving van het KMI is hierbij een belangrijke bron van informatie. Een exploratie van het strand na een storm vraagt wel wat ervaring. In het verleden zocht ik zelf te impulsief en ondoordacht het strand af. Naarmate je meer ervaring opdoet, verlopen de zoektochten vlotter. Dergelijke ervaring bouw je echter niet enkel op door zelf te gaan zoeken maar ook door info in te winnen bij andere meer ervaren strandzoekers, vissers, redders… kortom mensen die veel kennis hebben van en ervaring hebben met het strand.

Naast de foto’s van de vondsten werd de zoektocht eveneens adhv videomateriaal in beeld gebracht en in een filmpje gegoten. De filmpjes zijn niet enkel op de website van Blankenbergse Strandvondsten maar ook op het you tube kanaal te bekijken.