Een warm hart, een passie voor metaaldetectie en een gemotiveerd netwerk. Meer was er op 25 oktober 2018 niet nodig om een idee, Testlanes for Apopo, te ontwikkelen tot een volwaardig event binnen de wereld van metaaldetectie. In tegenstelling tot de zoekdagen waar metaaldetectoristen zoveel als mogelijk jetons proberen te localiseren om hun kansen op het winnen van een prijs te verhogen, focust Testlanes for Apopo zich op het beter leren kennen van je detector.
Metaaldetectoristen kunnen op een testlane ontdekken hoe de signalen van bijzondere vondsten klinken, instellingen van hun detector optimaliseren, prestaties van detectoren vergelijken, andere metaaldetectoristen leren kennen en ervaringen uitwisselen, dit alles ter ondersteuning van een goed doel. Voor beginners of personen die nog niet vertrouwd zijn met metaaldetectie is het een ideale gelegenheid om kennis te maken met deze fantastische hobby. Zeg nu zelf. Er zijn slechtere manieren om je zaterdagnamiddag door te brengen.

Testlanes for apopo

Testlanes for Apopo is de opvolger van kastanjes for life en kadert binnen de warmste week van music for life. Detectorvrienden Vlaanderen, Hal vzw, Metaaldetectie Vlaanderen, Detecting Explorers en W.O.M. staan in voor de organisatie van dit event. Minelab en Westcoastdetecting ondersteunen Testlanes for Apopo dan weer door middel van sponsoring.
Het event doorkruist heel Vlaanderen, houdt halt in vier provincies en eindigt op zaterdag 2/12/2018 in De Panne (West-Vlaanderen) met een beach day waar strandzoekers ongetwijfeld aan hun trekken zullen komen. Deelnemen aan Testlanes for Apopo kost je 10 euro.
Als kers op de taart maakt iedere deelnemer kans om een minelab GoFind 66 te winnen. De winnaar wordt op de beach day in De Panne bekend gemaakt.
De opbrengst van het event gaat naar Apopo. Een non profit organisatie die zogenaamde HeroRats trainen om landmijnen te detecteren. Een goed getrainde HeroRat is in staat om de geur van TNT te herkennen. Op die manier kan de HeroRat bomscherven links laten liggen en gaat het ontmijnen sneller.

apopo

Op heden (zaterdag 17 november 2018) hield het event reeds halt op de tweede locatie namelijk, Tielt Winge. Met nog twee veelbelovende locaties te gaan kan reeds besloten worden dat een dergelijk event een duidelijke meerwaarde heeft binnen de wereld van metaaldetectie. Deelnemers staan versteld van de signalen die ze jarenlang genegeerd hebben waarvan nu blijkt dat ze een bijzondere vondst konden geweest zijn. Aarzel dus niet en schrijf je zeker nog in voor de komende locaties.

Info en reservatie : detectorsforlife@gmail.com