Tijdens de lockdown zaten we met zijn allen in ons kot. Enkel fietsen en wandelen in de onmiddellijke omgeving van onze woning was nog toegelaten. De metaaldetectoren werd noodgedwongen aan de spreekwoordelijke haak gehangen. Ze werden gedurende deze periode herleid tot veredelde stofvangers. Met pijn in het hart wandelde Blankenbergse Strandvondsten gedurende deze periode bijna dagelijks met de hond over het strand zich steeds afvragend welke vondsten er nog op ontdekking lagen te wachten.

De vrijgekomen tijd gaf echter de mogelijkheid om eens uitgebreid stil te staan bij de ondertussen toch rijk gevulde ‘carrière’ als metaaldetectorist. Deze terugblik bracht niet enkel mooie herinneringen naar boven maar daagde Blankenbergse Strandvondsten tevens uit om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen.

Tijdens één van de talloze speurtochten op het wereldwijde web naar nieuw materiaal, zag Blankenbergse Strandvondsten op de website van Minelab dat ze nog op zoek waren naar detexperten om het merk te vertegenwoordigen. Mijn interesse was onmiddellijk gewekt desondanks ik mezelf zeker geen expert vind. Blankenbergse Strandvondsten beschikt dan wel over de nodige ervaring maar wat betreft het gamma van metaaldetectoren van Minelab beperkt zich de ervaring  slechts tot enkele modellen. Voeg daar nog eens aan toe dat Blankenbergse Strandvondsten eerder een touch en go metaaldetectorist is en je begrijpt al snel als lezer dat naast de interesse om het merk Minelab te mogen vertegenwoordigen er ook heel wat twijfel heerste om een aanvraag in te dienen. Blankenbergse Strandvondsten is een gepassioneerd metaaldetectorist (strandzoeker) maar wenst niet te pretentie te hebben een expert te zijn die voortdurend de waarheid in pacht heeft. Ook ik leer nog wekelijks van concullega’s met minder ervaring. Ook ik ben nog steeds verheugd om nieuwe tips en tricks te krijgen. Een voor Blankenbergse Strandvondsten belangrijk onderdeel van de hobby is net het delen van ervaringen, vondsten en interesses.

Het welkomstpakket voor de Minelab Detexpert

Uiteindelijk besloot ik toch mijn kans te wagen. Het was het woord ambassadeur dat mij in de communicatie met Minelab over de streep trok. Ambassadeur dekt de lading wat mij betreft veel beter dan expert.

Als je tijdens het uitoefenen van je hobby tevreden bent van een bepaald soort materiaal en je bent reeds actief op sociale media dan promoot je naar mijn aanvoelen willens nillens een bepaald merk.

Je kan het bijgevolg zowel officieel maken. Het is natuurlijk niet omdat je je kandidaat stelt dat je zal weerhouden worden. Bijgevolg was het na de aanvraag vol spanning wachten op het antwoord van Minelab. De ontlading was dan ook groot toen het verlossend bericht van Minelab binnenkwam dat ik (Blankenbergse Strandvondsten) als kleine garnaal uit een nog kleiner land het merk als detexpert mag vertegenwoordigen. Het is een erkenning, schouderklopje of positieve bekrachtiging die toch wel deugd doet.

Op zich wijzigt deze ‘titel’ niks aan mijn houding en instelling als metaaldetectorist maar mochten mede-zoekers toch merken dat ik naast mijn schoenen begin te lopen, aarzel dat niet om me snel terug met mijn beide voeten op de grond te zetten.