Detectorvrienden Vlaanderen, kortweg DVVL en bekend van hun forum voor metaaldetectie, organiseert op zaterdag 20 oktober 2018 een zoekdag in de West Vlaamse stad Wervik.

Wervik is één van de oudste steden van België. De stad heeft bijgevolg een rijke geschiedenis gaande van de eerste wereldoorlog, over de middeleeuwen, de romeinse tijd tot zelfs in de prehistorie. Het negen hectare veld dat tijdens de zoekdag ter beschikking zal gesteld worden aan de deelnemers kan bijgevolg naast de verstopte jetons heel wat vondsten uit verschillende periodes opleveren. DVVL voorziet dan ook een determinatieteam om deelnemers te ondersteunen in de herkenning van hun vondsten. Zoekers die enkel jetons vinden hoeven niet te treuren want zij maken kans om via de tombola één van de mooie prijzen te winnen. Al is de olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ bij heel wat gepassioneerde metaaldetectoristen ook wel goed ingeburgerd daar naast het vinden van voorwerpen het contact met andere zoekers eveneens een meerwaarde is op een dergelijk event. Het uitwisselen van ervaringen en het delen van kennis is voor metaaldetectoristen minstens even belangrijk als het zoeken zelf. Al is het maar om met een collega zoeker die je volgt op sociale media nog eens in het echt te praten.

Deelnemen aan het event kost je als volwassene 15 euro. Kinderen betalen 8 euro inschrijvingsgeld.
Maak je liever geen pick nick klaar dan kan je je voor een extra 10 euro inschrijven voor de frietjes met stoofvlees (à volonté).

dvvl zoekdag 2018